Megoldásaink

Utólagos online számla-adatszolgáltatás

Elmaradt vagy hibás adatszolgáltatások automatizált korrekciója

CONNECTAX INVOICE REPORTER

Az elmaradt adatszolgáltatásokat pótolni kell

A hiányzó számlák utólagos bejelentését akkor kérheti az adóhatóság, ha a számla-adatszolgáltatások vizsgálata során, a feltárt problémák miatt indít jogkövető eljárást a szervezettel szemben. Az automatizált megoldásunk előnyös alternatívája a kézi adatszolgáltatásnak, ha:

Connectax Platform rendelkezik az elmaradt számla jelentések gyors és pontos beküldéséhez szükséges infrastrukturális háttérrel, így rendszerünkkel rövid időn belül eleget tehet egy ezzel kapcsolatos adóhivatali felszólításnak.

kérjen ajánlatot
Miért fontos?

Az online-számla adatszolgáltatásal minden számla érintett

Jelenleg minden belföldi adózó által kiállított számlát azonnal és automatikusan jelenteni kell a NAV Online Számla Rendszerben. A jelentést a NAV által elvárt adattartalommal és adatstruktúrában kell megtenni. A kötelezettség hatálya alá tartozó számlák körét 2018 óta folyamatosan bővítették, 2021. januárt 1-től már nem csak a belföldi (B2B és B2C), hanem közösségen belüli és export számlákra is kiterjed. A kötelezettség elmulasztása számlánként akár 500 000 Ft-tal is szankcionálható.

48 órán túl fennálló technikai problémák esetében az adatszolgáltatási kötelezettségnek alternatív módon, sok esetben kézzel kell eleget tenni az adóhivatali rendszerben. Nagy mennyiségű kimenő számlaforgalom esetén ez jelentős adminisztrációs többlet terhet jelenthet szervezetének.

Jogi nyilatkozat

Megoldásunk nem minősül hosszú távon alkalmazható megoldásnak az elmaradt online-számla adatszolgáltatások visszamenőleges jelentésére és nem helyettesíti a jogszabályban előírt automatikus és valós idejű számla-adatszolgáltatási kötelezettséget sem. Jelentősen csökkentheti ugyanakkor a számlák kézi jelentésének adminisztratív terheit, abban az esetben, ha jelentési kötelezettség átmeneti, technikai nehézségek miatt ütközik akadályokba.

Kérdése van? Forduljon Támogató Csapatunkhoz!
Connectax Platform

Támogatott ERP rendszerek

A Connectax platform gyakorlatilag bármilyen ERP rendszerrel kompatibilissá tehető, és megfelel az ISO/IEC 27001 Információbiztonsági Irányítási szabványnak.
Néhány ismert ERP rendszer, melyekkel megvalósítottuk az integrációt: